Chiftelute de somon

Printeaza

Chiftelute de somon din: file de somon, oua, lamaie, marar, seminte de mustar, pesmet, otet, castravete, zahar, sare, iaurt.

Ingrediente:Chiftelute de somon

Pentru chiftelute:

  • 300 g file de somon, tăiat mărunt
  • 1 ou, bătut uşor
  • coaja şi sucul de la 1 lămâie
  • 1 lingură cu mărar tăiat mărunt
  • câte 1/2 linguriţă cu seminţe de muştar galbene şi negre
  • 50 g pesmet alb

Pentru salata:

  • 3 linguri cu oţet
  • 1/2 castravete, tăiat în felii subţiri
  • 2 linguriţe cu zahăr
  • un praf de sare
  • 3 linguri cu iaurt

 

Mod de preparare:

1 lingură cu mărar tăiat mărunt într-un bol mare amestecă somonul, oul, sucul de lămâie şi coaja, mărarul, seminţele de muştar şi pesmetul şi asezonează bine.

Modelează chifteluţe de 6 cm şi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Pentru salată, pune feliile de castraveţi într-un castron şi stropeşte-le cu oţet, zahăr şi sare.

Acoperă castronul cu folie şi lasă-l la rece 1-2 ore. Când vrei să serveşti, încălzeşte cuptorul la 200°C. Coace chifteluţele 3-4 minute, până se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.