Chifteluţe de peşte cu sos

Printeaza

Chifteluţe de peşte din: fileuri de peste, ou, boia dulce, chimen, patrunjel, usturoi, rosii, ceapa, ardei capia, masline, ulei de masline, alune, sare, piper, marar, pesmet, ardei iute.

Ingrediente:Chiftelute_de_peste_cu_sos

  • 500 g fileuri de peste
  • un ou
  • 3 g boia dulce
  • 3 g chimen
  • patrunjel
  • 3 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • doua cepe
  • doi ardei capia
  • 50 g masline
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 g alune
  • sare
  • piper
  • marar
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se toacă mărunt. Se amestecă cu boiaua dulce, chimenul pisat, pătrunjel tocat, sare şi piper. Se adaugă un căţel de usturoi pisat şi oul, se amestecă şi se formează chiftele rotunde plate. Se trec prin puţină apă, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu spumiera într-un castron tapetat cu şervet absorbant şi se păstrează la cald. Cepele şi usturoiul rămas se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc două minute în uleiul de măsline împreună cu ardeii capia tocaţi, se adaugă roşiile date pe râzătoare, măslinele tocate, sare şi piper.

Se ţin pe foc cinci minute, se adaugă alunele prăjite tocate mărunt sau măcinate, se verifică de gust, se mai ţine sosul pe foc încă cinci minute şi se presară mărar tocat. La sosul pentru chiftele se mai poate adauga si ardei iute tocat marunt.

Chifteluţe de peşte cu sos

Chiftelute_de_peste_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.