Chiftelute cu morcov si sos
PrinteazaChiftelute cu morcov si sos din: carne tocată, ceapă, morcov, pătrunjel, ouă, usturoi, sare, piper, ulei, unt, vin roşu, bulion, ienibahar, cimbru uscat, busuioc.
Ingrediente:
- 600 g carne tocată (vită sau amestec vită cu porc)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- 2 ouă
- 1 căţel usturoi
- sare
- piper
- ulei
Ingrediente pentru sos:
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- 200 ml vin roşu
- 3 linguri bulion
- 5 boabe ienibahar
- 1 linguriţă cimbru uscat
- sare
- piper
- busuioc (pentru ornat)
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu ceapa şi cu morcovul, date prin răzătoarea mică, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tăiat fin, cele două ouă bătute, sare şi piper după gust. Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţele rotunde pe care le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe şerveţele absorbante.
Pentru prepararea sosului, căleşti în unt ceapa tocată. Torni vinul diluat cu bulionul. Adaugi condimentele, laşi la fiert 20 de minute şi serveşti cald alături de chiftele. Ornezi cu frunze de busuioc. Poţi servi cu garnitură de orez.
Chiftelute cu morcov si sos
Pofta buna!