Chiftelute marinate la cuptor

Printeaza

Chiftelute marinate la cuptor din: chifla, lapte, busuioc, ceapa rosie, usturoi, carne tocata mixta, ou, sare, piper, ulei de masline, vin rosu sec, rosii decojite, oregano, mozzarella.

Ingrediente:Chiftelute_marinate_la_cuptor

  • 1 chifla (veche de-o zi)
  • 125 ml lapte
  • 1/2 legatura busuioc
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 600 g carne tocata mixta
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin rosu sec
  • 600 g rosii decojite (din conserva)
  • 1 lingurita oregano tocat
  • 125 g mozzarella

 

Mod de preparare:

Se inmoaie chifla in lapte. Se spala si se scutura busuiocul de apa. Se rup frunzulitele. Se toaca ceapa si usturoiul. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se stoarce chifla şi se amestecă împreună cu oul, carnea tocată şi jumătate din cantitatea de usturoi. Se sărează, se piperează şi, cu mâinile umede, se modelează chifteluţe care se prăjesc apoi în ulei.

Se scot pe un şervet de bucătărie. Se încinge grătarul cuptorului. Se călesc ceapa şi restul de usturoi şi se sting cu vin; se lasă să se evapore aproape tot lichidul şi se adaugă roşiile.

Se condimentează sosul cu oregano, sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 10 min.

Se aşază într-o formă de sufleu, cu chifteluţele. Se lasă să se scurgă mozzarella şi se taie felii; se repartizează pe chifteluţe, împreună cu busuiocul.

Se aşază pe grill şi se lasă aproximativ 5 min. Se serveşte cu piure de cartofi.

Chiftelute marinate la cuptor

Chiftelute_marinate_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.