Chifteluţe cu legume
PrinteazaO reteta de chiftelute cu legume din: condimente, carne tocata, usturoi, scortisoara, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, sare, piper, supa si smantana.
- 1 plic condimente pentru carne tocata
- 500 g carne tocata
- 1 catel de usturoi
- putina scortisoara
- 4 linguri ulei de masline
- 200 g dovlecel
- cate 1 ardei gras rosu si galben
- sare
- piper
- 150 ml supa
- 150 g smantana
Mod de preparare:
Dizolvaţi plicul de condimente în 125 ml apă călduţă. Adăugaţi-l în amestecul de carne tocată, pisaţi usturoiul, adăugaţi-l, apoi condimentaţi cu scorţişoara. Formaţi chifteluţe, prăjiţi-leîn ulei şi scoateţi-le pe o farfurie.
Pregătiţi legumele, tăiaţi dovlecelul rondele, iar ardeiul, bucăţi. Căliţi legumele cca 4 minute şi condimentaţi-le. Preîncălziţi cuptorul la 175°C. Puneţi totul într-o formă de sufleu.
Amestecaţi supa şi smântână, condimentaţi-le şi turnaţi-le peste ingredientele din formă. Coaceţi totul cca 25 de minute.
Chifteluţe cu legume
Pofta buna!