Chiftelute cu legume asortate (Dizme kebabi)

Printeaza

O reteta de chiftelute cu legume asortate din: carne de vita, cartofi, ardei, rosii, ceapa, patrunjel, pasta de tomate, ulei, sare si piper rosu.

Ingrediente:Chiftelute cu legume asortate

  • 1 kg carne de vita tocata
  • 7-8 cartofi albi
  • 2 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel
  • pasta de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper rosu

 

Mod de preparare:

Mai întâi, tai cartofii curăţaţi în felii şi le prăjeşti în baie de ulei încins. Apoi scoţi cartofii pe şerveţel ab­sorbant. Carnea de vită tocată o amesteci cu ceapa dată pe răzătoarea fină, cu piper roşu, sare şi pătrunjel tocat. Amesteci şi for­mezi chiftelele.

Tai ardeii în bucăţi potrivit de mari, iar roşiile în felii, într-o tavă rotundă, încăpătoare, unsă cu ulei, începi aranjarea straturilor în felul următor: prima dată începi cu felia de cartof, urmează chifteluţa, cartof, roşie, ardei şi continui în cerc, până umpli toată tava. Vei obţine un amestec de culori: maro-roşcat (de la chifteluţa), verde de la ar­dei, roşu de la roşie, galben de la cartofi.

Apoi faci un sos din pasta de roşii diluată cu apă fierbinte, condimentezi cu sare, piper şi torni peste umplutura din tavă. Acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptor. Cine, doreşte, la sfârşit, după ce scoate folia, poate pre­săra verdeaţă tocată mărunt.

Chiftelute cu legume asortate

Chiftelute cu legume asortate

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.