Chiftelute in sos de branza

Printeaza

Chiftelute in sos de branza din: carne de porc, ou, sare, piper, usturoi, oregano, faina, ulei, ceapa, unt, branza de vaci, parmezan, supa de carne, suc de lamaie, tagliatelle, piper rosu, macinat.

Ingrediente:Chiftelute_in_sos_de_branza

  • 400 g carne de porc tocata
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 lingui faina
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita unt topit
  • 200 g branza de vaci
  • 2 linguri parmezan ras
  • 100 ml supa de carne
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 400 g tagliatelle refrigerate
  • piper rosu macinat
  • patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Carnea se amestecă împreună cu oul, sarea, piperul, usturoiul pisat şi oregano.

Se frământă până ce se obţine o compoziţie omogenă şi, cu mâinile umede, se modelează apoi din acest amestec chifteluţe.

Se tăvălesc prin făină şi se prăjesc la foc moderat într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc (cca 10 min).

Se toacă ceapa şi se căleşte în tigaie. Se adaugă parmezanul şi brânza de vaci, apoi supa şi sucul de lămâie; se adaugă în tigaie şi se fierbe la foc moale cca 2 min.

Se sărează şi se piperează sosul şi se aşază înăuntru chifteluţele; se încălzesc cca 3-4 min.

Pastele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se aşază pe farfurii chifteluţele în sos şi se presară piper roşu, pătrunjel şi oregano. Se servesc alături tăiţeii.

Chiftelute in sos de branza

Chiftelute_in_sos_de_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.