Chiftelute din cartofi cu branza

Printeaza

Chiftelute din cartofi cu branza din: faina, cartofi, mozzarella, branza cheddar, parmezan, oua, unt, ulei de rapita, sare, lapte.

Ingrediente:Chiftelute din cartofi cu branza

  • 4 cesti plus 2 linguri de faina
  • 1 ceasca de cartofi, curatati si taiati in cuburi mici
  • 1 1/2 cesti de branza mozzarella, maruntita
  • 1 1/2 cani de branza cheddar, rasa
  • 1/4 ceasca de parmezan, ras
  • 3 oua
  • 3 linguri unt, la temperatura camerei
  • 4 linguri de ulei de rapita
  • 1 linguriță de sare
  • 1 1/2 – 3 linguri de lapte (se adauga daca aluatul nu este suficient de moale)

 

Mod de preparare:

Umpleti un bol mediu cu apa si puneti-l lin cuptor pe care il setati la temperatura de 175C. Puneti cartofii intr-un vas mic, se acopera cu apa rece și se aduc la fierbere. Se fierb la foc mediu-scazut pana cand cartofii sunt fragezi.

Pasati cartofii, pana obtineti piure.

Se adauga cartofii in castronul de la mixer, adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia laptelui. Bateti bine pana la omogenizare. La sfarsit, daca aluatul nu este suficient de moale se incorporeaza laptele.

Intr-o tava de cuptor asezati hartie de copt. Formati chiftelute rotunde si asezati in tava. Dati la cuptor 15-25 de minute. Lasati sa se raceasca si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.