Chiftelute de vita gratinate

Printeaza

Chiftelute de vita gratinate din: toast, lapte, usturoi, carne tocata de vita, ou, sare, piper, boia, pesmet, ulei, rosie, mozzarella, masline, busuioc, ansoa.

Ingrediente:Chiftelute de vita gratinate

  • 1 felie toast integral
  • 2 linguri de lapte
  • 1 căţel de usturoi
  • 300 g carne tocată de vită
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • î linguriţă de boia dulce
  • 30 g pesmet
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 roşie
  • 125 g mozzarella de bivoliţă
  • câteva măsline negre
  • 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
  • 25 g file de sardele (anşoa) din conservă

 

Mod de preparare:

Se taîe coaja.de ta toast şi se înmoaie miezul în laptele încălzit. Se curăţă usturoiul şi se toacă.

Se amestecă carnea tocată cu usturoiul, oul şi cu pâinea scursă înainte şi se condimentează cu sare, piper şi boia.

Din carnea tocată se formează 4 chiftele plate, care se trec prin pesmet.

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius (ventilator 180 °C). Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se prăjesc apoi chiftelele pe ambele părţi circa 3 minute.

Chiftelele se scot apoi din tigaie şi se aşează într-o formă termorezistentă.

Se taie cotorul de la roşie, apoi roşia, mozzarella şi măslinele se taie felii. Se aşează pe fiecare chiftea o felie de roşie, peste care se presară busuioc.

Peste felia de roşie se aşează o felie de mozzarella, un file de sardea şi câteva feliuţe de măsline. S

e presară piper şi se bagă la cuptor timp ce circa 15 minute. Chifteluţele se servesc cu baghetă şi cu sos de tomate.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.