Chiftelute de pui cu sos
PrinteazaChiftelute de pui cu sos din: carne de pui, morcov, ceapa, cartof, oua, paine, sare, piper, usturoi, patrunjel, marar, ulei, maioneza, iaurt, boia dulce, boia iute.
- 500 g carne de pui, tocată
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 cartof fiert
- 2 ouă
- 2 felii de pâine
- sare
- piper
- 4 căţei usturoi pisaţi
- pătrunjel şi mărar
- ulei
Pentru sos:
- 2 linguri maioneză
- 50 g iaurt
- 2-3 căţei usturoi
- boia dulce
- boia iute
- pătrunjel
Mod de preparare:
Razi morcovul, toci ceapa şi zdrobeşti cartoful. Amesteci toate ingredientele cu carnea, până se omogenizează, apoi încorporezi ouăle bătute sarea, piperul, usturoiul, miezul de pâine bine stors şi verdeaţa.
Formezi chifteluţe cu mâna umedă şi le aşezi pe un platou.
Incingi uleiul în tigaie şi le prăjeşti până se rumenesc, după care le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Freci iaurtul cu usturoiul pisat, adaugi maioneza şi boia iute şi dulce după gust şi, la final, pui pătrunjelul.
Dai sosul la frigider. Servesti chifteluletele cu sos.
Pofta buna!