Chiftelute de porc cu sos

Printeaza

Chiftelute de porc cu sos din: carne slaba de porc, pesmet, ceapa rosie, usturoi, coaja de lamaie, frunze de oregano, ou, ulei de masline, iaurt, marar, ridichi, usturoi, zeama de lamaie.

Ingrediente:Chiftelute_de_porc_cu_sos

  • 250 g carne slaba de porc, tocata
  • 1 mana de pesmet
  • 1/2 ceapa rosie mica, tocata marunt
  • 1/2 catel de usturoi, zdrobit sau tocat marunt
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie (foloseste zeama in tzatziki)
  • 1 lingurita frunze de oregano, tocate marunt
  • 1 ou mediu
  • ulei de masline, pentru stropit

pentru tzatziki:

  • 100 g de iaurt
  • 1/2 lingurita de marar tocat, plus extra pentru servit (optional)
  • 8 ridichi mici, tocate mare sau feliate
  • 1/2 catel de usturoi, zdrobit
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Pune carnea de porc, pesmetul, oul, oregano, ceapa, usturoiul şi coaja rasă de lămâie într-un castron, apoi asezonează-le din belşug. Modelează 6 chiftele şi dă-le la rece până când e timpul să le găteşti.

Pentru tzatziki, amestecă toate ingredientele şi asezonează. încinge bine o tigaie-grill sau grătarul, unge chiftelele cu puţin ulei şi frige-e timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Serveşte-le cu tzatziki şi presară mărar, dacă doreşti.

Chiftelute de porc cu sos

Chiftelute_de_porc_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.