Chiftelute de peste cu cartof si ceapa verde
PrinteazaChiftelute de peste cu cartof si ceapa verde din: fileuri de peşte, oua, cartof, morcov, ceapa verde, usturoi, patrunjel verde, sare, piper, pesmet, ulei.
- 100 g fileuri de peşte
- 2 ouă
- 1 cartof mare
- 1 morcov mic
- 3-4 codite de ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- pătrunjel verde
- sare şi piper, după gust
- 3 linguri pesmet
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Treci peştele prin maşina de tocat (sau îl mărunteşti în blender), razi cartoful şi morcovul prin răzătoarea cu ochiuri mici şi le amesteci într-un castron.
Adaugi usturoiul zdrobit, ouăle bătute ca pentru omletă, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper, după preferinţă.
Amesteci bine toate ingredientele până se omogenizează compoziţia.
Modelezi cu mâna chifteluţe mici, le treci prin pesmet şi le rumeneşti în ulei bine încins, circa 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos deasupra.
Le serveşti calde.
Chiftelute de peste cu cartof si ceapa verde
Pofta buna!