Chiftelute de orez cu mazare si morcov

Printeaza

Chiftelute de orez cu mazare si morcov din: orez, morcov, mazăre verde, pătrunjel verde, ou (facultativ), sare, piper, ulei.

Chiftelute_de_orez_cu_mazare_si_morcov

Ingrediente:

  • 100 g orez
  • 1 morcov
  • 1 mână de mazăre verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 ou (facultativ)
  • sare şi piper după gust
  • ulei

Mod de preparare:

Se fierbe orezul al dente, în apă cu sare. Când orezul este fiert, se adaugă morcovul răzuit.

Se scurge apa şi se adaugă mazărea. Se condimentează cu piper şi sare, se amestecă şi se lasă la răcit.

Se adaugă oul (fiind post, se poate renunţa la ou). Fără ou, compoziţia de chiftele iese mai moale, dar se poate şi aşa.

Se prăjesc chiftelele în ulei încins, apoi se lasă la scurs, pe hârtie absorbantă, pentru a îndepărta surplusul de ulei.

Se servesc împreună cu sos alb, alături de o salată verde.

Chiftelute de orez cu mazare si morcov

Chiftelute_de_orez_cu_mazare_si_morcov

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftelute de orez cu ierburi

Chiftelute de orez cu crevete

Chiftelute de orez cu crevete din: orez, creveti, sos de peste, ghimbir, fulgi de chili, chili, coriandru. Ingrediente: 200 g orez basmati 200 g crevete decorticati 2 linguri sos de peşte (gata preparat) 1/2 linguriţă ghimbir ras fin 1 linguriţă fulgi de chili 6 linguri sos de peşte sucul de la 1 lămâie verde 3 […]

Chiftelute_de_orez_cu_ghimbir

Chiftelute de orez cu ghimbir

Chiftelute de orez cu ghimbir din: orez, ghimbir, coriandru, hasme, ulei, sos. Ingrediente: 200 g orez basmati 100 g rădăcină de ghimbir 1 legătură de coriandru 4 haşme 2 linguri ulei vegetal 2 linguri ghimbir tăiat, mărunt, glasat 6 linguri sos dulce-acrişor (gata preparat)   Mod de preparare: Orezul basmati se fierbe conform indicaţiilor de […]

 

Chifteluţe din carne de vită şi porc

Chiftelute din orez si carne de vita

Chiftelute din orez si carne de vita din: orez, carne tocata de vita, mazare, rosii, mozzarella, parmezan, ceapa, morcov, telina, unt, oua, ulei de masline, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 250 g carne tocată de vită 100 g mazăre fiartă 150 ml suc de roşii 200 g mozzarella 50 g parmezan ras […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.