Chiftelute de morcov cu mere

Printeaza

Chiftelute de morcov cu mere din: morcovi, mere, griş, lapte, zahăr, smântână.

Chiftelute de morcov cu mere

Ingrediente:

  • 2,5 kg morcovi
  • 700 g mere
  • 50 g griş
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 200 g smântână

Mod de preparare:

Morcovii cruzi, tăiaţi mărunt sau raşi se pun la înăbuşit în lapte. Când sunt gata, se toarnă grişul, amestecând continuu circa 10 minute.

Merele curăţate sie taie mărunt sau se rad, se amestecă cu pasta de morcovi răcită şi cu zahăr, se porţionează chifteluţele câte 3 bucăţi la porţie, se ung cu smântână, se aşează în tava unsă şi se dau la cuptor.

Se servesc cu smântână pe deasupra.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.