Chiftelute de legume in pesmet

Printeaza

Chiftelute de legume in pesmet din: morcovi, cartofi, dovlecei, patrunjel, pastarnac, oregano, ceapa rosie, ceapa si usturoi verde, oua, marar, ulei, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute de legume in pesmet

  • 2 morcovi
  • 2 cartofi noi de dimensiune medie
  • 2 dovlecei
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 ceapă roşie
  • câte 3-4 fire de ceapă şi usturoi verde
  • 2 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 3 linguri ulei de măsline
  • pesmet
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Le mărunţeşti în robotul de bucătărie sau în maşina de tocat carne.

Le scurgi prin presare uşoară şi le amesteci cu ouăle bătute cu puţină sare, pesmet cât să lege compoziţia şi uleiul adăugat în fir subţire, în timp ce omogenizezi compoziţia. Cu mâinile unse, formezi chifteluţe pe care le treci prin pesmet şi le aşezi într-o tavă, pe hârtie de copt unsă cu un strat fin de ulei.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute, câte 15 minute pe fiecare parte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.