Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir

Printeaza

Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, făină albă, sare, bicarbonat, oua, rădăcină de ghimbir, vin roşu, piper.

Ingrediente:Chiftelute de crevete cu castane si ghimbir

  • 500 g crevete proaspete
  • 100 g carne grasă de porc
  • 20o g castane comestibile
  • 5 căni ulei de arahide
  • 2 lingu­riţe făină albă dizolvată în 2 linguriţe apă
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1/4 linguriţă bicarbonat
  • 2 albuşuri de ou
  • 2 linguriţe cu rădăcină de ghimbir
  • tăiată mărunt
  • 2 linguri vin roşu
  • piper

Mod de preparare:

Se scot cu un cuţit bine ascuţit capetele, crustele, picioarele, cozile crevetelor şi firul negru care le traversează.

Se spală bine în apă rece şi se lasă la scurs. Castanele se decojesc şi se toacă mărunt. Ghimbirul se lasă la înmuiat în apă rece.

Carnea şi crevetele se taie cubuleţe şi se bat cu un bătător de lemn. Se pun bucăţile într-un vas nu prea mare, se adaugă castanele, albuşurile de ou, făina, bicarbonatul, vinul, piperul şi apa în care s-a înmuiat ghimbirul.

Se amestecă bine până se omogenizează perfect şi Se fac chifteluţele. Când începe să sfârâie uleiul din cratiţa pusă pe aragaz, la foc mic, se pun chifteluţele.

După ce încep să se ridice la suprafaţă, se mai lasă puţin. Se scot şi se lasă să se scurgă bine de grăsime.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.