Chifteluţe de cartofi

Printeaza

Chifteluţe de cartofi

Ingrediente:Chifteluţe de cartofi

  • un kilogram cartofi
  • o lin­gură de făină
  • o felie de pâine
  • 3 ouă
  • pătrunjel
  • pesmet
  • ulei
  • sare
  • legume fierte (morcov, ardei şi ţelină)

 

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert într-o oală în care s-a adăugat puţină sare. Se scurg de apă şi se pasează împreună cu legumele fierte. Felia de pâine se înmoaie şi apoi se stoarce.

Peste com­pozitia de cartofi şi legume se adaugă pâinea, două gălbenuşuri, sarea şi pătrunjelul tocat mărunt. Două albuşuri se bat spumă şi se adaugă şi ele în vas.

Se formează chifteluţe şi se tăvălesc, pe rând, prin făină, ou bătut şi pesmet. Se prăjesc în ulei de măsline. Se servesc cu salată de legume sau măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.