Chiftelute de cartofi in sos de stafide

Printeaza

Chiftelute de cartofi in sos de stafide din: cartofi, oua, ulei, faina, zahar, lamaie, stafide, vin, sare

Ingrediente:Chiftelute_de_cartofi_in_sos_de_stafide

  • 1,5 kg cartofi
  • 3 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 250 g făină
  • 1 lingură zahăr
  • sucul de la 1 lămâie
  • 300 g stafide
  • vin
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă. Ii laşi la ră­cit, apoi îi treci prin maşina de to­cat, amesteci compoziţia cu ouă şi frămânţi.

Adaugi sare după gust şi 150 g făină. Din această compoziţie formezi chifteluţe. Restul de făi­nă îl căleşti în uleiul încins, stingi compoziţia cu apă şi laşi la fiert timp de 15 minute.

Separat, caramelizezi zahărul puţin, stingi cu vinul, după care pui stafidele. Dai în clocot timp de 3 minute.

Amesteci apoi cu sosul de făină şi pui chiftelele în sos. Mai laşi să dea câteva clocote împreună, adaugi sucul de lămâie şi puţină coajă de lămâie.

Poţi servi chiftelele calde sau reci.

 

Chiftelute de cartofi in sos de stafide

Chiftelute_de_cartofi_in_sos_de_stafide

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.