Chiftelute de cartofi cu malai 

Printeaza

Chiftelute de cartofi cu malai din: cartofi, oua, ceapa, malai, cascaval, sare, piper.

Cartoful (Solanum tuberosum) este o legumă rădăcinoasă, care este folosită în alimentație în întreaga lume. Originar din regiunea andină a Americii de Sud, cartoful este astăzi una dintre cele mai importante culturi alimentare, fiind al patrulea aliment ca valoare nutritivă după orez, grâu și porumb.

Cartofii sunt bogati in carbohidrati, proteine, fibre alimentare, vitamine si minerale, fiind o sursa importanta de energie pentru organismul uman. Cartofii se pot consuma gatiti in diverse moduri, precum fierti, prajiti, copti sau la cuptor.

 

Ingrediente:Chiftelute de cartofi cu malai 

  • un kg cartofi noi
  • 2 ouă
  • 2 legături ceapă verde
  • 100 g mălai fin
  • 50 g caşcaval
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert 10 minute. Se pasează şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul şi ceapa verde tocată.

Se potriveşte de sare şi piper, după care se modelează chiftelute.

Se trec prin mălai, se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc 20 de minute.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Sabusca de cartofi si pastai

Chiftele de cartofi cu ceapa verde

Chiftele de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, oua, ceapa, malai, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul […]

Chiftele de cartofi cu ou 

Chiftele de cartofi cu ou

Chiftele de cartofi cu ou din: cartofi, oua, ceapa, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul şi ceapa verde […]

Chiftele fara foc delicioase

Chiftele de cartofi cu ceapa

Chiftele de cartofi cu ceapa din: cartofi, ceapa, ou, faina, sare, patrunjel, ulei, piper. Ingrediente: 4 cartofi mari o ceapă un ou 2 linguri făină un praf sare ulei pentru prăjit 2-3 fire pătrunjel 2 fire ceapă verde piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi ceapa se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.