Chiftelute de cartofi cu carne tocata

Printeaza

Chiftelute de cartofi cu carne tocata din: cartofi, branza topita, oua, unt, faina, pesmet, cimbru, sare, amestec de carne tocata, ceapa, ou, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Chiftelute_de_cartofi_cu_carne_tocata

  • 1 kg cartofi
  • 100 g branza topita
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 75 g pesmet
  • cimbru
  • sare

pentru umplutura:

  • 400 g amestec de carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spala cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. între timp, căleşte ceapa.

Adaugă carnea tocată şi las-o la înăbuşit. La final, potriveşte gustul de sare şi piper. După ce s-a răcorit, toarnă oul bătut.

Curăţă cartofii fierţi şi pasează-i.

Adaugă untul, brânza topită şi ouăle bătute cu sare. Presară făină şi amestecă energic, până ce obţii un aluat care poate fi modelat.

Cu palmele pudrate cu făină, modelează mici sfere.

Presează-le pe mijloc şi pune o linguriţă din amestecul de carne.

Dă-le apoi forma de chiftele.

Tăvăleşte-le prin pesmet amestecat cu cimbru şi rumeneşte-le în baie de ulei.

Chiftelute de cartofi cu carne tocata

Chiftelute_de_cartofi_cu_carne_tocata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.