Chiftelute de cartofi cu boia

Printeaza

Chiftelute de cartofi cu boia din: cartofi, apa, sare, faina, lapte, ceapa, coaja de portocala, piper, boia dulce, ulei de masline.

Ingrediente: Chiftelute_de_cartofi_cu_boia

  • 4 cartofi de mărime medie
  • 1 l de apă
  • 1 pumn de sare grunjoasă (pentru apa necesară gatirii cartofilor)
  • 150 g de făină
  • 50 ml de lapte
  • 1 ceapă
  • coaja de la o portocală
  • sare si piper
  • 1/2 linguriţă de boia dulce
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi cartofii şi apoi fierbeţi-i într-un litru de apă sărată cu un pumn de sare grunjoasă.

Pentru a controla gătirea acestora, înfigeţi în ei o scobitoare: dacă scobitoarea intră cu uşurinţă în tubercul, cartofii sunt gata.

Scurgeţi-i şi zdrobiţi-i, formând un piure. Adăugaţi făina şi treptat laptele.

Amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă, fără a fi prea lichidă. Adăugaţi acestei compoziţii ceapă tăiată mărunt, coaja de portocală şi boia. Amestecaţi şi potriviţi de sare şi piper.

Puneţi uleiul într-o cratiţă, încingeţi-l şi apoi luaţi o lingură de pastă şi lăsaţi-o să se închege.

Continuaţi până umpleţi cratiţa cu frigănele, însă având grijă să le separaţi cât mai bine unele de altele, întoarceţi-le şi rumeniţi-le pe ambele părţi.

Scurgeţi grăsimea în exces pe hârtie absorbantă. Serviţi-le călduţe, cu puţină sare, împreună cu prosciutto sau mozzarella, după preferinţe.

Chiftelute de cartofi cu boia

Chiftelute_de_cartofi_cu_boia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.