Chifteluţe de branză de vaci

Printeaza

Chifteluţe de branză de vaci

Chifteluţe de branză de vaci

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 200 g griş
  • un dovlecel
  • 500 g roşii
  • 4 ardei capia
  • o linguriţă de busuioc uscat
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui

Preparare:

Dovlecelul se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune într-o strecurătoare. Se presează cu mâna ca să se elimine sucul, se pune într-un vas mai mare, împreună cu brânza de vaci, sarea, piperul şi ouăle bătute.

Se adaugă grisul şi se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredientele. Se formează chifteluţe cu mâna umedă, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră. Se aşază pe un şervet absorbant ca să se elimine uleiul în exces, se pun într-un castron mai mare şi se acoperă cu un capac.

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă ardeii capia şi se călesc două minute.

Se toarnă roşiile, se adaugă sarea, piperul şi se fierb timp de zece minute la foc potrivit.

Chifteluţe de brânză.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai incercat chiftelute cu branza de vaci. Merita sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.