Chifteluţe de brânză cu roşii

Printeaza

Chifteluţe de brânză cu roşii din: branza de vaci, faina integrala, fulgi de ovaz, cascaval, rosii, oua, patrunjel, iaurt, smantana, sare, piper, patrunjel, unt.

Ingrediente:Chiftelute de branza cu rosii

  • 500 g branza de vaci
  • 140 g faina integrala
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 50 g cascaval ras
  • 4 rosii
  • 3 oua
  • 1 lingura patrunjel tocat

pentru sos:

  • 150 ml iaurt
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel tocat
  • unt pentru prajit

 

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le îndepărtezi cotorul şi seminţele, iar pulpa o tai cubuleţe. Amesteci brânza cu ouăle, făina, fulgii de ovăz, pătrunjelul tocat mărunt, caşcavalul şi roşiile. Condimentezi cu sare şi piper. Amestecul îl laşi să stea acoperit, timp de 20-30 de minute.

Pregăteşti sosul: Amesteci iaurtul cu smântână, pătrunjelul tocat, sare şi piper. Incingi untul într-o tigaie mare de teflon, iei cu o lingură din aluatul de chiftele şi presezi direct în tigaie, sub forma unei chifteluţe.

Le prăjeşti 6-8 minute pe ambele părţi, până devin maronii, apoi le scoţi şi le menţii calde. Serveşti chiftelutele calde, cu sosul de iaurt.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.