Chiftelute cu urda, masline si susan

Printeaza

Chiftelute cu urda, masline si susan din: urdă proaspătă, ou, măsline fără sâmburi,  roşii prunişoare mici, pesmet, pătrunjel verde, sare, piper alb, seminte de susan, ulie pentru prajit, făină sau pesmet.

Ingrediente:Chiftelute cu urda, masline si susan

  • 200 g urdă proaspătă
  • 1 ou
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 6 roşii prunişoare mici
  • 4 linguri pesmet
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 100 g seminţe de susan
  • 100 ml ulei pentru prăjit
  • 3 linguri făină sau pesmet

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le cureţi de seminţe, după care le tai în cubuleţe şi le laşi să se scurgă în strecurătoare.

Amesteci într-un bol urda zdrobită cu furculiţa, măslinele tocate mărunt, pătrunjelul tocat fin, roşiile, pesmetul, oul, 2 linguri cu făină, sare şi piper după gust.

După ce ai omogenizat compoziţia, formezi mici sfere pe care le aplatizezi şi le treci prin seminţele de susan amestecate cu făină.

Prăjeşti chifteluţele uni­form, în baie de ulei încins şi le scoţi pe hârtie absor­bantă.

Ca să fie mai diete­tice, le poţi coace la foc iute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, timp de aproximativ 20 de minute.

Chiftelute cu urda, masline si susan

Ghiftelute_cu_urda_masline_si_susan

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele din branza cu mucegai albastru

Chiftele din branza cu mucegai albastru din: branzeturi, unt, chives, marar, piper, nuca, alune, merisoare. Ingrediente: 200 g cremă de brânză (sau telemea de vacă frecată cu smântână) 50 g brânză cu mucegai albastru 150 g telemea de capră 50 g unt 2 fire de chives (sau frunze de ceapă verde) 1 linguriţă mărar tocat […]

 

Chiftele din branzeturi

Chiftele din branza in pesmet

Chiftele din branza in pesmet din: branza, oua, faina, ulei, pesmet, parmezan. Ingrediente: 200 g brânză de oaie rasă 250 g brânză de vaci, bine scursă 2 ouă 1 praf de sare pesmet 6 linguri făină ulei, pentru prăjit parmezan, pentru decor   Mod de preparare: Amesteci brânza de vaci cu ouăle, adaugi sarea, făina […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.