Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume

Printeaza

Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume din: carne tocata de porc, oua, mustar, ardei iuti, boia, sare, morcov, dovlecel, sos de soia, praz, miere.

Ingrediente:Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume

  • 600 g carne tocată de porc
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă muştar
  • 2 ardei iuţi tocaţi
  • 2 linguriţe maghiran uscat
  • 1 linguriţă boia
  • sare
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 fir de praz
  • 100 ml sos de soia
  • 2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Chifla se înmoaie în apă rece. Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de ulei încins. Se adaugă pătrunjelul şi se amestecă.

Se mărunţeşte pâinea înmuiată şi se fră­mântă cu carnea tocată, ouăle, ceapa, muştarul şi jumătate din cantitatea de ardei iute. Se condimentează cu maghiran, boia şi sare. Se modelează din această compoziţie 16 chifteluţe rotunde şi se pră­jesc de jur împrejur, în 2 linguri ulei încins.

Se taie fâşii morcovul, dovlecelul şi pra­zul; se călesc într-o lingură de ulei încins cca 3 min. Se adaugă 2 linguri sos de soia; restul de sos de soia se amestecă împreună cu mierea şi restul de ardei iute. Se servesc chifteluţele cu legume şi sos de ardei.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • garnituri pentru chiftele
  • garnitura pentru chiftele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.