Chiftelute cu sos de lamaie

Printeaza

Chiftelute cu sos de lamaie din: orez, ceapa rosie, carne de miel, ceapa verde, usturoi, cimbru, nucsoara, coaja de lamaie, ardei gras, ulei de masline, sare, piper, supa de miel, cimbru.

Ingrediente:Chiftelute_cu_sos_de_lamaie

  • 30 g orez
  • 2 cepe rosii
  • 400 g carne slaba de miel, tocata
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura cimbru
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 ardie gras
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • zeama de la 2 lamai
  • 100 ml supa de miel
  • 1 ou
  • 1 1/2 lingurita cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli orezul şi îl acoperi cu 100 ml apă. Pui 24 beţe mici pentru frigărui în apă, să se umezească. Cureţi ceapa, ardeiul şi usturoiul.

Tai fiecare ceapă roşie în 12 felii subţiri, iar pe cea verde o mărunţeşti. Intr-un castron, amesteci carnea cu usturoiul zdrobit, ceapa tocată, orezul răcit, cimbrul, nucşoara şi coaja de lămâie, sare şi piper după gust.

Din compoziţia rezultată, modelezi 24 de sfere, înfigi în fiecare băţ câte o sferă, 1 pătrăţel de ardei gras şi 1 felie de ceapă. Ungi frigăruile cu ulei şi le rumeneşti uniform pe jar, circa 10 minute.

Pentru sos, amesteci amidonul cu zeama de la 1 lămâie.

Fierbi supa, iar când clocoteşte adaugi amidonul şi amesteci energic până se îngroaşă sosul. Adaugi oul bătut, zeama de lămâie rămasă, cimbrul, piper şi sare.

Chiftelute cu sos de lamaie

Chiftelute_cu_sos_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.