Chiftelute cu sos de cascaval
PrinteazaChiftelute cu sos de cascaval din: piept de pui, ou, morcov, ceapa, patrunjel, sare, piper, lapte, cascaval, unt, faina, chimen, cartofi.
- 1 piept de pui
- 1 ou 1 morcov mic
- 1 ceapă mică
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1 cană lapte
- 100 g caşcaval
- 1 linguriţă unt
- 1 linguriţă făină
- 1/2 linguriţă chimen
- sare
- piper
Pentru garnitură:
- 500 g cartofi
Mod de preparare:
Pregăteşti chifteluţele aşa: Amesteci carnea tocată cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rasă, oul bătut ca pentru omletă, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţe lunguieţe, pe care le fierbi în apă cu puţină sare.
Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi le păstrezi calde până în momentul servirii.
Pregăteşti sosul aşa: Amesteci laptele cu făina, untul, caşcavalul ras, chimenul. Pui vasul pe foc mic şi dai amestecul în câteva clocote, după care condimentezi sosul cu sare şi piper.
Pregăteşti garnitura aşa: Speli bine cartofii noi, îi fierbi în apă cu sare şi îi serveşti drept garnitură la chifteluţe, peste care torni sosul de caşcaval.
Pofta buna!