Chiftelute cu sos de cascaval

Printeaza

Chiftelute cu sos de cascaval din: piept de pui, ou, morcov, ceapa, patrunjel, sare, piper, lapte, cascaval, unt, faina, chimen, cartofi.

Ingrediente:Chiftelute cu sos de cascaval

  • 1 piept de pui
  • 1 ou 1 morcov mic
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 1 cană lapte
  • 100 g caşcaval
  • 1 linguriţă unt
  • 1 linguriţă făină
  • 1/2 linguriţă chimen
  • sare
  • piper

Pentru garnitură:

  • 500 g cartofi

 

Mod de preparare:

Pregăteşti chifteluţele aşa: Amesteci carnea tocată cu mor­covul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, ceapa rasă, oul bătut ca pen­tru omletă, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Din compoziţia obţinută modelezi chifteluţe lunguieţe, pe care le fierbi în apă cu puţină sare.

Când sunt gata, le scoţi cu spumiera şi le păstrezi calde până în momentul servirii.

Pregăteşti sosul aşa: Amesteci laptele cu făina, untul, caşcavalul ras, chimenul. Pui vasul pe foc mic şi dai amestecul în câteva clocote, după care condimentezi sosul cu sare şi piper.

Pregăteşti garnitura aşa: Speli bine cartofii noi, îi fierbi în apă cu sare şi îi serveşti drept garnitură la chifteluţe, peste care torni sosul de caşcaval.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.