Chifteluţe cu garnitură de ardei
PrinteazaChifteluţe cu garnitură de ardei
Ingrediente:
- 500 g carne tocată
- un ghimbir
- 1 ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 ouă
- 6-8 linguri de pesmet
- 1 linguriţă de praf de chili
- 1 linguriţă praf de cori-andru
- sare
- piper
Pentru garnitura de ardei:
- 1 ceapă
- 1-2 căţei de usturoi
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- 3 linguri de ulei de susan sau de floarea soarelui
- 2 linguri de ulei de soia
- o lingură de miere
- sare
- piper
Preparare:
Se pune carnea tocata intr-un bol şi se adaugă următoarele ingrediente: ghimbirul dat prin râzătoare, ceapa verde tocată mărunt, la fel şi usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă sare, piper, 6-8 linguri de pesmet, praful de coriandru şi praful de chili. Se amestecă toate ingredientele bine până se obţine o pastă ce poate fi modelată uşor şi bine legată.
Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180° C şi se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt. Se formează chifteluţele. Se pun pe tavă şi se bagă în cuptor. Separat, într-o tigaie, se pune uleiul să se încingă şi se adaugă ceapa tocată solzişori şi ardeii tăiaţi fâşii.
După ce s-au înmuiat, se pune usturoiul tăiat, sosul de soia, mierea şi puţină apă. Sarea şi piperul se adaugă după gust. Se mai lasă să fiarbă câteva minute şi se opreşte aragazul. După ce s-au copt şi chifteluţele, se scot din cuptor şi se servesc alături de sosul de ardei, ornate cu ghimbir ras pe răzătoarea mică.
Pofta buna!