Chiftelute cu dovlecei si busuioc

Printeaza

Chiftelute cu dovlecei si busuioc din: smantana, maioneza, sos de hrean, busuioc, faina, oua, lapte, dovlecei, ulei, ardei.

Ingrediente:Chiftelute_cu_dovlecei_si_busuioc

Pentru sos:

  • 150 ml smântână dulce
  • 2 linguri cu maioneză
  • 1-2 linguriţe cu sos de hrean
  • 2 linguri cu busuioc proaspăt, tăiat mărunt

Pentru chiftelute:

  • 100 g făină
  • 2 ouă mari, bătute
  • 4 linguri cu lapte
  • 2 dovlecei, daţi pe răzătoarea mare
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 2 linguri cu busuioc proaspăt, tăiat mărunt
  • 2-3 ardei iuţi, curăţaţi şi tăiaţi mărunt

 

Mod de preparare:

Pentru sos, bate smântână, apoi amestec-o cu restul ingredientelor. Asezonează după gust cu sare şi piper. Lasă la rece până în momentul servirii.

Pentru chiftelute, cerne făina într-un castron şi presară sare şi piper. Adaugă ouăle şi laptele, pentru a obţine o compoziţie moale. Pune şi dovleceii, busuiocul şi ardeiul iute.

Unge o tigaie cu ulei şi pune cu lingura compoziţie de dovlecel. Coace chifteluţele câte 2-3 minute, până devin aurii, apoi întoarce-le pe partea cealaltă.

Chiftelute cu dovlecei si busuioc

Chiftelute_cu_dovlecei_si_busuioc

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.