Chiftelute cu crab
PrinteazaChiftelute cu crab din: ulei de masline, ceapa verde, carne de crab, ou, maioneza, faina de mustar, biscuiti sarati, boia iute, praf de usturoi, scortisoara, nucsoara, sare, piper, pesmet.
- 2 linguri ulei de masline
- 6 fire ceapa verde, tocate
- 3/8 cana ulei de masline
- 450 g carne de crab
- 1 ou
- 1 lingura maioneza
- 1 lingurita faina de mustar (sau boabe de mustar macinat)
- 250 g biscuiti sarati, fragezi
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 praf de scortisoara
- 1 praf nucsoara rasa
- sare si piper dupa gust
- 1 cana pesmet
Mod de preparare:
Alegeţi un tip de biscuiţi fragezi, sfărâmicioşi, nu foarte tari; zdrobiţi-i bine. Incingeţi la foc mare 2 linguri de ulei şi prăjiţi ceapa verde până se înmoaie (amestecaţi frecvent, să nu se ardă). Luaţi de pe foc, lăsaţi să se răcească un pic.
Amestecaţi carnea de crab, ceapa verde prăjită, oul, maioneza, făina de muştar, biscuiţii zdrobiţi, boiaua, usturoiul, mirodeniile, sare şi piper după gust. Formaţi chiftele de cca 1 cm grosime şi tăvăliţi-le prin pesmet.
Incingeţi 1/2 cană de ulei într-o tigaie, la foc mediu. Prăjiţi chiftelele, până se rumenesc frumos pe ambele părţi. Scoateţi-le pe prosop de hârtie şi serviţi-le imediat, fierbinţi.
Chiftelute cu crab
Pofta buna!