Chiftelute de cartofi in stil elvetian

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute de cartofi in stil elvetian din: cartofi, ceapa, verdeata asortata, oua, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Chiftelute de cartofi in stil elvetian

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 ceapa
  • 100 g verdeata asortata (ceapa verde, patrunjel, alior, hasmatuchi, lamaita, leustean)
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală şi se rad pe răzătoarea mare; se aşază apoi într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă, eventual chiar se storc puţin. Se toacă ceapa şi verdeaţa.

Se aşază într-un castron compoziţia de cartofi şi se amestecă împreună cu ceapa, verdeaţa şi ouăle; se sărează şi se piperează.

Se încinge o porţie de ulei; se aşază înăuntru o lingură de compoziţie de cartofi şi se presează puţin; se coc ast­fel chifteluţele cca 5 min. pe fiecare parte.

Se scot, se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie şi se păstrează |a cald în cuptor. Se continuă până ce se epuizează compo­ziţia de cartofi.

Chiftelute de cartofi in stil elvetian

Chiftelute de cartofi in stil elvetian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.