Chiftele vegetariene de naut
PrinteazaChiftele vegetariene de naut din: naut, usturoi, ceapa, praf de copt, chimen, chili, coriandru, sare, piper, ulei.
- 250 g năut
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă chimen
- 1/2 linguriţă chili
- 1/2 linguriţă coriandru
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Spală năutul şi lasă-l la înmuiat de seara până dimineaţa sau minimum şase ore. Schimbă apa cel puţin o dată.
Pune năutul la fiert în apă cu un praf de sare. Scurge boabele şi zdro-beşte-le cu ajutorul unui blender, împreună cu ceapa şi pătrunjelul, până obţii o pastă omogenă.
Adaugă un praf de sare şi condimentele. Dacă amestecul nu e destul de legat, adaugă puţin ulei de măsline. Cu palmele umezite în ulei; modelează chiftelele şi rumeneste-le in baie de ulei.
Pofta buna!





