Chiftele turcesti (varianta)

Printeaza

Chiftele turcesti din: dovleac, branza de vaci, ceapa, ou, carnati, daina, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele turcesti

  • 500 g dovleac
  • 300 g brânză de vacă
  • 4 cepe roşii
  • 1 ou
  • 500 g cârnaţi
  • făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se dă dovleacul prin răzătoarea cu găuri mari. Se amestecă miezul cu brânza de vacă şi cu ceapa, tocate mărunt. Se condimentează cu sare şi piper după gust apoi se adaugă atâta făină cât absoarbe zeama lăsată de dovleac (aprox. 150 g).

Va rezulta o compoziţie mai densă. Se încorporează oul şi se frământă în continuare, adăugându-se şi puţină făină, dacă mai este nevoie. Din această compoziţie se modelează chiftele, având fiecare în mijloc câte o felie de cârnat.

Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc chiftelele. Se pot servi atât calde, cât şi reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.