Chiftele de naut cu verdeata

Printeaza

Chiftele de naut cu verdeata din: naut, pesmet, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, bicarbonat, boia, ou, ulei, sare, piper, lamaie.

 

Ingrediente:Chiftele de naut cu verdeata

  • 400 g năut fiert
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 1 ou
  • ulei
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie sau oţet
  • pesmet şi seminţe de susan (pentru crustă)

 

Mod de preparare:

Toacă pătrunjelul. Amestecă-l cu nătul scurs şi dă-le la blender până obţii o pastă.

Adaugă ceapa şi usturoiul tăiate grosier şi continuă să pasezi. Pune condimentele şi oul.

Adaugă trei linguri de pesmet, făina şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oţet.

Omogenizează toate ingredientele.

Modelează chiftelele, tăvăleşte-le prin pesmet amestecat cu seminţe de susan.

Prăjeşte-le în ulei încins.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Chiftele din naut cu chimen si coriandru

Chiftele din naut cu chimen si coriandru

Chiftele din naut cu chimen si coriandru din: naut, ceapa, dovlecel, morcov, faina, pesmet, condimente, sare, piper. Ingrediente: 250 g năut fiert 1 ceapă albă 1 dovlecel 1 morcov 50 g făină de năut 3-4 linguri de pesmet 1 linguriţă de condimente în amestec (chimen, coriandru) sare piper   Mod de preparare: Pune la blender […]

Chiftele de naut cu soia

Reteta chiftele de naut

Reteta chiftele de naut din: naut, ceapa, usturoi, patrungel, chimen, ulei, sare, piper, lipie, salata. Ingrediente: 400 g năut conservat, gata fiert o ceapă mare 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel o linguriţă chimen măcinat ulei pentru prăjit sare piper Pentru servit: lipie maioneză de post salată verde   Mod de preparare: In bolul robotului […]

Chiftele caramelizate de naut cu fenicul

Chiftele caramelizate de naut cu fenicul din: naut, usturoi, coriandru (sau pătrunjel), faina, ceapa, sare, piper, ulei, zahăr brun, apa, sos de soia, ghimbir, fenicul, ardei gras verde, ardei gras roşu, ceapa verde, ulei de măsline, orez cu bobul lung, sos de roşii, oţet balsamic, cuburi de ananas din compot cu tot cu suc, sos de chili, supă limpede de pui.   Ingrediente: 300 g năut 3 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.