Chiftele in sos cremos

Printeaza

O reteta simpla de chiftele in sos cremos din: carne tocata, iaurt, ceapa rosie, chifla, lapte, vin alb sec, ou, frunze de menta, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Ingrediente:Chiftele in sos cremos

  • 400 g carne mixtă, tocată
  • 300 g iaurt gros
  • 2 cepe roşii
  • 1 chiflă mică
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • 1 ou şi 1 gălbenuş
  • 1 căţel de usturoi
  • frunze proaspete de mentă
  • oregano
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi chifla în lapte şi stoarceţi-o bine. Curăţaţi şi tocaţi mărunt usturoiul. Ames­tecaţi carnea, chifla, oregano şi usturoiul până obţineţi o compoziţie omogenă şi densă. Potriviţi de sare şi de piper, apoi faceţi chifteluţe cu diametrul de circa 4 cm.

Ungeţi cu ulei un vas termorezistent, folosindu-vă de o pensulă de bucătărie. Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o felii subţiri şi folo- siţi-le pentru a tapeta fundul vasului. Aşezaţi apoi în el chiftelele, stropiţi-le cu vin şi cu un fir de ulei. Băgaţi-le în cuptorul încălzit în prealabil la 200°C, timp de 40 de minute, întorcându-le din când în când.

Pregătiţi o cremă din iaurt, ou, gălbenuş; săraţi-o şi piperaţi-o după gust. Scoateţi chiftelele din cuptor şi turnaţi crema deasu­pra lor. Daţi-le din nou la cuptor şi mai lăsaţi-le 10 minute, până când se îngroaşă crema de iaurt. Ornaţi cu frunze de mentă şi serviţi.

Chiftele in sos cremos

Chiftele in sos cremos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.