Chiftele marinate

Printeaza

Chiftele marinate

Ingrediente:Chiftele marinate

  • 1/4 carne
  • 50 g franzela
  • 50 g ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250 ml suc de rosii
  • o foaie de dafin
  • faina
  • untdelemn
  • marar
  • piper
  • ienibahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai o secunda in apa rece si bine stoarsa inpumni, cu ceapa taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn si usturoiul taiat marunt.

La tocatura se adauga oul crud, 1/2 lingurita cu sare fina, un varf ascutit cu piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt sii se amesteca bine. Se ia cite o lingurita cu varf din compozitie, se pune pe o foaie de nailon, presarata cu o lingurita cu varf de faina, se trece bine prin faina si i se da forma rotunda de bila.

Se asaza una langa alta, pe foaia de nailon. Vor rezulta 14-15 bucati.Se unge bine cu 2 linguri de untdelemn, o cratita de 1-1/2 l, se asaza in ea chiftele neinghesuite, una langa alta care, apoi, se stropesc bine cu 3 linguri de untdelem si se dau la cuptor descoperite, 30-40 minute, la foc moderat ca sa nu se friga si sa se rumeneasca putin la suprafata.

Dupa aceea, sucul de rosii se dilueaza ca sa fie potrivit de acru si se toarna peste chiftele, cat sa le cuprinda. Chiftelele se ridica putin cu varful cutitului ca sa se desprinda de cratita si ca sosul sa intre si sub ele.

In sos se adauga o foaie de dafin, un varf de cutit cu ienibahar, marar sau patrunjel taiat marunt si sare, dupa gust. Se lasa la cuptor 15 minute, ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul. Se servesc calde cu piure de cartofi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.