Chiftele marinate cu verdeata

Printeaza

Chiftele marinate cu verdeata din: carne tocata, ceapa, oua, faina, ulei, pesmet, sare, piper, marar, patrunjel.

Ingrediente:Chiftele marinate cu verdeata

  • 700 g carne tocată amestec (vită + porc)
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 ouă
  • 1 lingură pesmet
  • făină
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 1 cutie pulpă de roşii
  • 1 ceapă mare
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • 1 lingură oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt o ceapă şi verdeaţa. Amestecă-le cu carnea, adaugă ouăle şi pesmetul, sărează şi piperează după gust. Cu mâinile umezite în apă rece, modelează chiftelele.

Dă-le prin făină şi prăjeşte-le în baie de ulei încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Dintr-o cutie de pulpă de roşii (sau 0,5 kg de roşii foarte coapte date pe răzătoare), fă sosul marinat. Pune peste o ceapă călită pulpa de roşii, 2-3 linguri de apă, 2 foi de dafin şi câteva boabe de piper negru.

Lasă-le să fiarbă împreună 10-15 minute, adaugă chiftelele prăjite şi o lingură de oţet. Lasă-le să dea în câteva clocote.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.