Chiftele marinate cu carne de vitel

Printeaza

Chiftele marinate cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, oua, zahar, sare, piper, franzela, faina, ulei, foi de dafin, pasta de rosii, smantana, patrunjel, zarzavat.

Ingrediente:Chiftele marinate cu carne de vitel

  • 700 g carne de viţel
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper
  • 2 felii de franzelă
  • 120 g făină
  • 150 ml ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 200 g smântâna
  • pătrunjel verde
  • zarzavat de supă

 

Mod de preparare:

Daţi carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa tocată, sotată şi cu franzela înmuiată şi bine stoarsă, Puneţi în compoziţie 2 ouă crude, sare şi piper. Omogenizaţi amestecul, formaţi chifteluţe, daţi-le prin făină şi prăjiţi-le în ulei pe ambele feţe.

Separat, căliţi foarte uşor făina cu zarzavatul şi puţină ceapă tocată mărunt. Dregeţi cu bulion dezlegat cu supă sau apă, cu 1 lingură de oţet şi 1/2 linguriţă de zahăr. Fierbeţi acest sos 15-20 de minute, apoi strecuraţi-l peste chiftelute. Mai fierbeţi câteva minute şi preparatul este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.