Chiftele marinate cu carne de vitel
PrinteazaChiftele marinate cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, oua, zahar, sare, piper, franzela, faina, ulei, foi de dafin, pasta de rosii, smantana, patrunjel, zarzavat.
- 700 g carne de viţel
- 2 ouă
- 2 cepe
- 1/2 linguriţă zahăr
- sare
- piper
- 2 felii de franzelă
- 120 g făină
- 150 ml ulei
- 3-4 foi de dafin
- 2 linguri pastă de roşii
- 200 g smântâna
- pătrunjel verde
- zarzavat de supă
Mod de preparare:
Daţi carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa tocată, sotată şi cu franzela înmuiată şi bine stoarsă, Puneţi în compoziţie 2 ouă crude, sare şi piper. Omogenizaţi amestecul, formaţi chifteluţe, daţi-le prin făină şi prăjiţi-le în ulei pe ambele feţe.
Separat, căliţi foarte uşor făina cu zarzavatul şi puţină ceapă tocată mărunt. Dregeţi cu bulion dezlegat cu supă sau apă, cu 1 lingură de oţet şi 1/2 linguriţă de zahăr. Fierbeţi acest sos 15-20 de minute, apoi strecuraţi-l peste chiftelute. Mai fierbeţi câteva minute şi preparatul este gata.
Pofta buna!