Chiftele grecesti (Soutzoukakia)

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele grecesti din: carne tocata, paine uscata, vin, usturoi, ulei, sare, piper, chimen, faina, rosii, ceapa, frunze de dafin, ardei iute, sare, piper si ulei.

Inrgediente:Chiftele grecesti

  • 750 g carne tocata (vita, porc, oaie)
  • 3 felii de paine uscata
  • 1 cana cu vin
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 200 g faina

pentru sos:

  • 1 kg rosii
  • 2 cepe
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 ardei iute (facultativ)
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Chiftele: Inmoi pâinea uscată în vinul roşu, apoi o storci. Amesteci carnea tocată cu pâinea, usturoiul pisat şi condimentezi.

Laşi ameste­cul la rece 1 oră, apoi formezi chiftele lunguieţe. Le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Scoţi chiftelele pe şerveţele.

Sosul: Toci fin cepele şi le căleşti în ulei. Adaugi apoi roşiile decojite şi date pe râzătoare sau mixate.

Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi adaugi frunzele de dafin şi puţin ardei to­cat.

Când s-au aşezat gusturile şi sosul e gata, adaugi chiftelele, una câte una.

Laşi încă 5 minute pe foc, apoi serveşti chiftelele cu sosul format.

Chiftele grecesti

Chiftele grecesti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.