Chiftele gigant

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de chiftele din: piept de curcan, oua, paine, lapte, pesmet, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, sare si piper.

Ingrediente:Chiftele gigant

  • 750 g piept de curcan sau pui
  • 6-8 ouă fierte
  • 2 ouă
  • 2-3 felii de pâine
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • 3 linguri cu pesmet
  • 1 ceapă
  • ulei
  • pătrunjel
  • maghiran
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa întreagă şi pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Adaugă apoi ouăle bătute cu un praf de sare şi piper şi aromatizează cu puţin pătrunjel şi maghiran tocat mărunt.

Din această compoziţie, modelează chiftele, dar nu uita să pui în mijloc câte un ou fiert. Tăvăleşte-le bine prin pesmet şi rumeneşte-le în baie de ulei. Taie-le pe jumătate şi serveşte-le cu salată de sezon sau cu sos de maioneză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.