Chiftele dulci- acrisoare
PrinteazaChiftele dulci- acrisoare
- 50 g pesmet
- 700 g carne tocată de vită
- 2 cepe
- 2 ouă
- sare, piper, ulei
Pentru sos:
- 1 lingură cu făină
- 75 ml sos de soia
- 75 g zahăr brun
- 75 ml oţet de soia
- 50 g bulion
Preparare:
Amestecă bine carnea tocată cu ouăle, sare, piper, pesmet şi ceapă tocată.Cu palmele umede modelează chiftelele. Aşază-le într-o tavă unsă cu ulei şi dă-le la cuptor pentru 20 de minute sau prăjeşte-le în baie de ulei.
Pune într-o tigaie sosul de soia, oţetul şi zahărul. Lasă pe foc până când se dizolvă tot zahărul. Adaugă apoi pasta de tomate şi făina.
Când sosul s-a legat bine, adaugă chiftelele şi mai lasă să dea câteva clocote, în sos mai poţi adăuga şi un morcov tăiat mai mare.
Pofta buna!
Foarte bune aceste chiftele. Ieri i-am facut fetitei mele si se pare ca i-au placut.