Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan

Printeaza

Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan din: dovlecel, parmezan, ou, faina, ceapa verde, marar, pesmet, piper, boia dulce, sare, seminte de susan, ulei.

Chiftele_de_dovlecel_cu_parmezan_si_susan

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingură făină
  • 1-2 fire ceapă verde
  • mărar proaspăt
  • pesmet cât cuprinde
  • piper
  • boia dulce
  • 1-2 linguri seminţe susan
  • sare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Cureţi dovlecelul de coajă şi de seminţe, îl dai prin răzătoarea mare, presari sare, îl laşi deoparte câteva mi­nute, apoi îl storci.

Il pui într-un castron şi adaugi parmezanul, oul, ceapa verde şi mărarul tăiate mărunt, seminţele de susan şi pesmet, atât cât să obţii o com­poziţie mai groasă.

Presari boia dulce şi piper, după gust, şi formezi chifteluţe şi le dai prin făină.

Torni ulei într-o tigaie şi le pră­jeşti pe ambele părţi, apoi le scoţi pe un şerveţel de bucătărie, pentru a ab­sorbi excesul de grăsime. Serveşti cu mujdei.

Chiftele de dovlecel cu parmezan si susan

Chiftele_de_dovlecel_cu_parmezan_si_susan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.