Chiftele din soia, usturoi si dafin
PrinteazaChiftele din soia, usturoi si dafin din: soia granule, faina, usturoi, sare, piper negru, amestec de condimente pentru carne tocată, foi de dafin, pesmet, ulei.
Ingrediente:
- 200 g soia granule (2 pachete)
- 5 linguri făină
- 1 căpăţână usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- amestec de condimente pentru carne tocată
- 2 foi de dafin
- pesmet
- 200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Inmoi granulele de soia în apă rece, timp de aproximativ 30 de minute. Fierbi granulele de soia împreună cu foile de dafin, respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurgi granulele în strecurătoare şi le laşi să se răcească. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti.
Amesteci soia cu usturoiul şi făina. Sărezi şi condimentezi compoziţia după gust, cu amestec de plante aromatice pentru carne tocată. Cu mâna umedă sau unsă cu ulei, formezi chifteluţe de mărimea unei nuci, pe care le treci prin pesmet.
Le prăjeşti în baie de ulei încins, întorcându-le pe toate părţile fără să le înţepi cu furculiţa. Când s-au rumenit frumos, le scoţi într-un vas tapetat cu şervete absorbante şi le serveşti lângă garnitura preferată.
Chiftele din soia, usturoi si dafin
Pofta buna!