Chiftele din soia, usturoi si dafin

Printeaza

Chiftele din soia, usturoi si dafin din: soia granule, faina, usturoi, sare, piper negru, amestec de condi­mente pentru carne tocată, foi de dafin, pesmet, ulei.

Chiftele_din_soia_usturoi_si_dafin

Ingrediente:

  • 200 g soia granule (2 pachete)
  • 5 linguri făină
  • 1 căpăţână usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • amestec de condi­mente pentru carne tocată
  • 2 foi de dafin
  • pesmet
  • 200 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Inmoi granulele de soia în apă rece, timp de aproxi­mativ 30 de minute. Fierbi granulele de soia împreună cu foile de dafin, respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurgi gra­nulele în strecurătoare şi le laşi să se răcească. Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti.

Amesteci soia cu usturo­iul şi făina. Sărezi şi condi­mentezi compoziţia după gust, cu amestec de plante aromatice pentru carne tocată. Cu mâna umedă sau unsă cu ulei, formezi chifteluţe de mărimea unei nuci, pe care le treci prin pesmet.

Le prăjeşti în baie de ulei încins, întorcându-le pe toate părţile fără să le înţepi cu furculiţa. Când s-au rumenit frumos, le scoţi într-un vas tapetat cu şervete absorbante şi le serveşti lângă garnitura preferată.

Chiftele din soia, usturoi si dafin

Chiftele_din_soia_usturoi_si_dafin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.