Chiftele de vita cu salata de cartofi

Printeaza

Chiftele de vita cu salata de cartofi din: ceapa, cartofi, castraveciori murati, galbenusuri, mustar, smantana, usturoi, iaurt, otet de vin, zahar brun, sare, piper, carne tocata, patrunjel, paine.

Ingrediente:Chiftele_de_vita_cu_salata_de_cartofi

pentru salata de cartofi:

  • 1 ceapa curatata si taiata marunt
  • 3 cartofi fierti in coaja, taiati rondele
  • 3 castraveciori murati, taiati cubulete

pentru sosul de maioneza:

  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingura otet de vin
  • 1 praf de zahar brun
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust
  • 300 ml ulei

pentru chiftele:

  • 200 g carne tocata de vita
  • 1 legatura patrunjel taiata fin
  • 1 ou
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 felii paine inmuiate si stoarse bine
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prajit

Mod de preparare:

Pentru salată, pui într-un castron cartofii, castraveciorii şi ceapa. Pentru sosul de maioneză, pui toate ingredientele într-un bol, le mi-xezi, apoi torni, în fir subţire, uleiul şi continui să mixezi până când compoziţia capătă consistenţa maionezei.

Amesteci ingredientele pentru chiftele, apoi, cu mâna umedă, for-mezi din amestecul de carne mici biluţe pe care le prăjeşti în ulei în-cins. Le scoţi pe şervete absorbante.

Torni sosul de maioneză peste legumele din castron şi amesteci. Serveşti salata de cartofi alături de chifteluţe.

Chiftele de vita cu salata de cartofi

Chiftele_de_vita_cu_salata_de_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.