Chiftele de soia si legume

Printeaza

Chiftele de soia si legume din: soia granule, cartofi, morcovi, telina, verdeata, faina, paina, pesmet, ulei, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Chiftele de soia si legume

  • 100 grame de soia granule
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 telină
  • verdeaţă tocată
  • 1 lingură cu faină sau 2 felii de pâine
  • 3 linguri cu pesmet
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • sare
  • piper măcinat sau cimbru mărunţit

 

Mod de preparare:

Puneţi să fiarbă soia granule într-un vas smălţuit cu apă caldă cât s-o acopere. Supravegheaţi fierberea, iar după 10 min scurgeţi în sită.

Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi la fiert cu 1 1 de apă caldă. Lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 1/2 oră, după care le scoateţi şi le fărâmaţi cu furculiţa. Obţineţi un piure.

Amestecaţi soia cu piureul din legume adăugaţi pâinea fărâmiţată (sau făina), săraţi, piperaţi şi coloraţi cu verdeaţă tocată fin. Frământaţi amestecul cu mâna.

Puteţi condimenta cu usturoi tocat. Luaţi cu lingura din amestec, modelaţi chiftele pe care le treceţi prin pesmet şi le rumeniţi în ulei fierbinte.

Lucraţi la foc potrivit spre tare, altfel chiftelele se îmbibă cu ulei şi devin nocive. Scoateţi pe şerveţele de hârtie.

Serviţi chiftelele calde cu salată de murături sau de varză albă, alături de pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.