Chiftele de pui in sos de rosii galbene

Printeaza

Chiftele de pui in sos de rosii galbene din: piept de pui, ceapa, morcovi, cartofi, usturoi, oua, cimbru, patrunjel, sare, piper, rosii, amidon.

Ingrediente:Chiftele de pui in sos de rosii galbene

Pentru chiftele:

  • 500 g piept de pui, tocat
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • cimbru verde
  • pătrunjel verde
  • sare de mare
  • piper

Pentru sosul de roşii galbene:

  • 500 g roşii cherry galbene
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă amidon
  • sare de mare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un bol pui carnea tocată de pui şi legumele spălate, curăţate şi date prin răzătoarea mică. Pui ouăle, condimentezi si amesteci bine toate ingredientele.

Formezi chifteluţe rotunde, pe care le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci în cuptorul preîncălzit la 190°C, timp de 30-35 de minute.

Intr-o oală cu apă clocotită, pui roşiile cherry şi le laşi câteva minute, apoi le scoţi şi le îndepărtezi coaja.

Ceapa şi usturoiul tocate mărunt le căleşti în puţin ulei de măsline. Roşiile pasate cu ajutorul unui blender le adaugi în tigaie şi le laşi să dea într-un clocot. Adaugi amidonul, sare şi piper şi laşi pe foc până când sosul se îngroaşă uşor.

In sosul de roşii galbene adaugi chiftelele şi le mai laşi câteva minute. Chiftelele de pui în sos de roşii galbene se servesc calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.