Chiftele de peste (ton)

Printeaza

Chiftele de peste (ton) din: cartofi, ton, lamaie, chives, ou, ceapa, maioneza, faina, ulei de masline, salata verde.

Ingrediente:Chiftele de peste (ton)

  • 2 cartofi mari (aproximativ 550 g), tăiaţi în cuburi mici
  • 2 conserve de 120 g de ton în suc propriu, stors
  • 1 lămâie, 1/2 stoarsă, 1/2 tăiată în semiluni
  • 0 legătură mică de chives, tăiate fin
  • 1 ou, bătut
  • 4 cepe verzi, tocate
  • 4 linguri de maioneză fără gluten
  • 2 linguri de făină fără gluten, pentru presărat
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • salată verde, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o cratită, acoperă-i cu apă rece, sărată, şi dă-i în clocot.

După ce au dat în clocot, micşorează flacăra şi lasă-i să fiarbă la foc mic timp de circa 8 minute, până sunt fragezi.

Scurge-i şi lasă-i să se usuce la abur timp de 2 minute.

Pasează cartofii într-un bol mare. Adaugă tonul şi omogenizează compoziţia cu o furculiţă pentru a mărunţi tonul în acelaşi timp, apoi adaugă zeama de lămâie şi chives.

Asezonează după gust, adaugă oul şi amestecă totul cu mâinile. Imparte compoziţia în 6 bile şi formează chiftele.

Intre timp, amestecă ceapa verde cu maioneza şi refrigerează amestecul până în momentul servirii.

Pentru a prăji chiftelele de peşte, încinge jumătate din ulei într-o tigaie nonaderentă şi pudrează chiftelele cu putină făină.

Găteşte trei dintre ele câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii şi s-au încălzit uniform, apoi repetă cu restul de chiftele.

Serveşte chiftelele cu maioneza, o bucată de lămâie şi salată verde.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.