Chiftele de peste cu sos alb

Printeaza

Chiftele de peste cu sos alb din: piure de cartofi, cod, ceapa verde, capere, sare, piper, ou, pesmet, lapte, faina de porumb, patrunjel si salata.

 

Chiftele_de_peste_cu_sos_alb

Ingrediente:

Pentru chiftele:

  • 450g piure de cartofi
  • 500 g cod afumat
  • 4 cepe verzi, feliate fin
  • 2 linguri cu capere tocate
  • sare şi piper
  • 1 ou mediu, bătut
  • 60-90 g pesmet alb

Pentru sos:

  • 300 ml lapte
  • 2 linguri rase cu făină de porumb
  • 2 linguri rase cu pătrunjel tocat
  • salată, pentru a servi

 

Mod de preparare:

Pentru chiftele: fărâmiţează peştele şi amestecă-l bine cu piureul, ceapa verde, caperele şi condimentele. Imparte amestecul în 4 şi formează din fiecare bucată chifteluţe plate. Bate oul într-un castron şi pune pesmetul pe o farfurie. Trece fiecare chifteluţă prin ou, apoi prin pesmet. Lasă chiftelele pe un platou, la rece, până se întăresc.

Incălzeşte cuptorul la 200°C. Aşază chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le timp de 20 de minute, până devin aurii.

Intre timp, pregăteşte sosul. Toarnă laptele într-o tigaie şi las-o pe foc. Amestecă făina de porumb cu 2 linguri de apă. In momentul în care laptele ajunge în punctul de fierbere, toarnă treptat făina de porumb, amestecând bine pentru a obţine un sos neted. Fierbe-l aproximativ 1 minut, apoi amestecă-l cu pătrunjelul şi condimentează după gust. Păstrează sosul fierbinte până la servire. Serveşte chiftelele cu puţin sos şi salată verde.

Chiftele de peste cu sos alb

Chiftele_de_peste_cu_sos_alb

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.