Chiftele de peste cu coriandru si busuioc

Printeaza

Chiftele de peste cu coriandru si busuioc din: peste alb, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus, faina, sare, piper, oua, pesmet.

Ingrediente: Chiftele_de_peste_cu_coriandru_si_busuioc

  • 400 g peşte alb la alegere, tocat fin
  • 3 cartofi fierţi şi zdrobiţi
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 mână de coriandru, tăiat mărunt
  • 1 mană frunze de busuioc, tăiate mărunt
  • 1 gălbenuş de ou
  • 85 g făină
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Ingrediente pentru crusta:

  • 2 ouă, bătute uşor
  • 140 g făină
  • 150 g pesmet
  • 60 ml ulei de măsline
  • 200 g ceapă murată
  • 200 ml sos de roşii

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Amestecă peştele, cartofii, ceapa, usturoiul, coriandrul şi frunzele de busuioc. Adaugă oul şi făina şi amestecă bine.

Condimentează bine cu sare şi piper. Imparte amestecul în 6 bile mijlocii şi aplatizează-le.

Pentru crustă: dă fiecare chiftea prin ou, făină şi la sfârşit prin pesmet. Incălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie de dimensiuni medii şi prăjeşte-le aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Serviti cu sos de rosii.

Chiftele de peste cu coriandru si busuioc

Chiftele_de_peste_cu_coriandru_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.