Chiftele de peste cu cartof si ceapa verde

Printeaza

Chiftele de peste cu cartof si ceapa verde din: file de somon, piure de cartofi, ceapă verde, pătrunjel, zeama si coaja de lamaie, mălai, amestec de seminţe, maioneză, capere, castraveciori acri, busuioc.

 

Ingrediente:Chiftele_de_peste_cu_cartof_si_ceapa_verde

  • 60 g file de somon, tăiat cuburi
  • 400 g piure de cartofi
  • 3 fire ceapă verde, tocată
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
  • zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguri mălai combinat cu 30 g amestec de seminţe

Pentru sosul tartar:

  • 6 linguri maioneză
  • 1 lingură capere, scurse de lichid şi clătite
  • 4 castraveciori acri, tocaţi
  • 1 mână de busuioc, rupt

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Combină somonul, piureul, ceapa verde, pătrunjelul şi coaja de lămâie.

Adaugă zeama şi potriveşte gustul de sare şi piper şi apoi modelează 8 chiftele de mărime egală.

Presară mălaiul şi amestecul de seminţe pe un platou larg şi tăvăleşte chiftelele ca să se ungă uniform.

Aşază-le apoi pe tava de copt tapetată cu hârtie neaderentă şi dă la cuptor 20 min, întorcând la jumătate, până când se rumenesc şi devin crocante.

Sau le poţi prăji în ulei de floarea soarelui 5 min pe fiecare parte.

Prepară sosul tartar prin combinrea tuturor ingredientelor şi potriveşte gustul de sare şi piper. Adaugă zeamă de lămâie dacă e necesar

Chiftele de peste cu cartof si ceapa verde

Chiftele_de_peste_cu_cartof_si_ceapa_verde

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.